Radost za djecu

Predstava “Dolazi Djeda Mraz” u Pozorištu lutaka Mostar

predstava d

Predstava “Dolazi Djeda Mraz” bit će izvedena u tri termina u slobodnoj prodaji

U Pozorištu lutaka u Mostaru ovih su dana u punom jeku pripreme za novogodišnju predstavu “Dolazi Djeda Mraz” prema tekstu i u režiji Nedžada Maksumića, glumca i redatelja te teatarske kuće.

U predstavi igraju članovi glumačkog ansambla Pozorišta lutaka: Nina Popović, Nermina Denjo, Diana Ondelj Maksumić, Serđo Radoš, Igor Vidačković i Nedžad Maksumić.

Predstava govori o dječjim snovima i maštarijama i vječitoj želji svakog djeteta da bajke presele u svoje stvarne živote. Predstava ima za cilj da i od roditelja, barem na kratko, ponovno napravi djecu i vrati ih u djetinjstvo.

Kao i svake godine, u ovo predblagdansko vrijeme, Pozorište lutaka, za svu djecu Mostara, sprema jedan razigrani i raspjevani igrokaz, interaktivnu predstavu u kojoj će učešće uzeti i najmlađa publika, priopćili su iz tog pozorišta.

Poslije nje će Djeda Mraz podijeliti novogodišnje paketiće koje će, na predstavama u slobodnoj prodaji, za djecu osigurati njihovi roditelji ili, u drugom slučaju, poduzeća i ustanove koje, za djecu svojih zaposlenih, otkupe pojedine predstave.

Predstava “Dolazi Djeda Mraz” bit će izvedena u tri termina u slobodnoj prodaji (subota, 22.12 u11 sati; subota, 29.12 u 11 i u 18 sati).