Predstava Dragana Marinkovića Mace “Sunce tuđeg neba” uskoro u Mostaru

dragan_marinkovic

Predstava “Sunce tuđeg neba” glumca Dragana Marinkovića Mace bit će izvedena u petak, 2. studenoga, u Narodnom pozorištu Mostar, s početkom u 20 sati.

Kako je istaknuto u najavi, Marinković, glumac, voditelj i showman izvest će predstavu o čovjeku koji luta svijetom, tražeći novu nadu i novi spas.

Marinković tumači lik “višenacionalnog i multikulturalnog” junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas, te u pokušaju da se prilagodi novoj sredini, prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do nervoze, bijesa, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvaća različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog stoljeća gdje se provlači još uvijek aktualno pitanje otići ili ostati?

Autori teksta predstave “Sunce tuđeg neba” su Vesna Radusinović, Tarko Veličanski, Nebojša Vuković i Dragan Marinković, dok koreografiju potpisuje Mirela Botić Jovanović.

Ulaznice za predstavu su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta Mostar po cijeni od 10 maraka.