Izvođenja u Srbiji

Predstava Game” Mostarskog teatra mladih gostuje u Nišu i Novom Sadu

l_c575f2676adf152979aaf2f945577cc0

“Game” je autorski projekt Seada Đulića, a u predstavi igraju Sara Kljajić, Emana Tabaković, Arduana Macić, Haris Pašić, Adis Sandžaktar i Teo Sandžaktar

Ansambl predstave “Game” Mostarskog teatra mladih u Nišu će sutra nastupiti u okviru programa 18. Međunarodnog studentskog pozorišnog festivala “Urban fest” koji se ove godine održava pod sloganom “Na ispitu zrelosti”.

Predstave se igraju u dvorištu Univerziteta u Nišu, a Mostarski teatar mladih nastupa u 20 sati i 30 minuta, najavljeno je iz ovog teatra.

Dodali su kako će u ponedjeljak, 5. septembra, predstava “Game” biti izvedena i na sceni Dramskog studija AKUDUNS “Sonja Marinković” u Novom Sadu na 25. Festivalu akademskih pozorišta Srbije.

Predstava je kao autorski projekt nastala na bazi radionica s migrantima iz Migrantskog centra Salakovac, a u okviru IMPACT projekta što ga je u BiH implementirala Agencija lokalne demokracije (LDA) Mostar.

“Game” je autorski projekt Seada Đulića, a u predstavi igraju Sara Kljajić, Emana Tabaković, Arduana Macić, Haris Pašić, Adis Sandžaktar i Teo Sandžaktar, navodi se u najavi.