nagrađivan komad

Predstava “Gnijezdo ponovo na daskama HNK Mostar

gnijezdo hnk mostar

Iz HNK-a Mostar su kazali kako je ova predstava u pozorišnoj javnosti neslužbeno proglašena “jednom od najboljih predstava zadnjih nekoliko godina u BiH”

Nagrađivana predstava “Gnijezdo” bit će izvedena 3. i 4. januara 2022. godine na daskama Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru s početkom u 20 sati.

Iz HNK-a Mostar su kazali kako je ova predstava u pozorišnoj javnosti neslužbeno proglašena “jednom od najboljih predstava zadnjih nekoliko godina u BiH”.

Ovaj neobični pozorišni komad koji se doživljava svim čulima autorski je projekt Marine Petković Liker, a inspiriran je poezijom Marka Tomaša. U njemu igraju Miro Barnjak, Bojan Beribaka, Angela Bulum, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić, Jadranka Popović Miljko i Ivan Skoko.

“Gnijezdo” je predstava koja govori o nesređenim odnosima između tri sestre i tri brata koji na godišnjicu majčine smrti otvaraju bolnu temu – što učiniti sa zajedničkom kućom koju je ozbiljno načeo zub vremena. Dok jedni žele promjene, drugi pokušavaju argumentirano upozoriti zašto one nisu moguće.

Rastrgnuti obiteljskim tajnama, nerealiziranim ljubavima, ratnim ožiljcima i viškom majčinske ljubavi, oni tek mogu proizvesti neverin u lokvi vlastite nepomičnosti, progovarajući vrlo otvoreno o (ne)mogućnosti komuniciranja i međusobnog (ne)razumijevanja.

Ova je predstava jedna od najuspješnijih predstava HNK-a Mostar, što potvrđuju nagrade poput one na Međunarodnom festivalu “Dani Jurislava Korenića” u Sarajevu gdje je osvojila nagradu za najbolju predstavu u cjelini, a istu nagradu osvojila je i na Međunarodnom festivalu glumca “Zaplet 11” u Banjoj Luci, istaknuli su iz HNK Mostar.

Broj mjesta je ograničen zbog poštivanja epidemioloških mjera, a ulaznice je moguće rezervirati preko Facebook ili Instagram stranice HNK-a Mostar ili pozivom na broj 036/446 024, navodi se u priopćenju.