Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ulaz je besplatan

Predstava i radionice u Pozorištu lutaka Mostar

pozoriste lutaka mostara

Nakon predstave bit će priređene radionice za djecu i predavanje na temu “Utjecaj dramskih radionica i interaktivnih predstava u razvoju kreativnog mišljenja kod djece”

Predstava “Princeza Zlatka u kraljevstvu boja”, u produkciji banjalučkog Nevid teatra odigrat će se danas u Pozorištu lutaka u Mostaru u 12 sati.

Tekst za predstavu nastao je prema motivima dramskih tekstova “Blago ispod krova” Sare Velage iz Jajca, “Domovinom mojom” Nedima Puriša iz Zenice i “Gdje se sakrila ljepota?” Milice Malešević iz Banje Luke, koji su izabrani na natječaju za originalne dramske tekstove Nevid teatra.

Autor teksta je Marko Dukić, koji potpisuje režiju i koreografiju, a pojavit će se i u više uloga zajedno s glumcem Nevid teatra Dejanom Andrićem.

Uloga princeze Zlatke povjerena je mladoj glumici Maji Vujanović. Kostimografkinje u predstavi su Maja Mirković, dvostruka dobitnica Sterijine nagrade za kostim, i Biljana Tegeltija-Bojanić, ovogodišnja dobitnica nagrade za najbolju kostimografiju “Joakim Vujić” u paru s Majom Mirković.

“Motiv princeze preuzet je iz dramskog teksta Milice Malešević, a motiv većine gradova koji će biti prikazani kao kraljevstva, kao i neke činjenice koje govore o tim gradovima preuzete su iz dramskog teksta Nedima Puriša”, rekao je Marko Dukić, višestruko nagrađivani autor iz Nevid teatra.

Nakon predstave bit će priređene radionice za djecu i predavanje na temu “Utjecaj dramskih radionica i interaktivnih predstava u razvoju kreativnog mišljenja kod djece”.

Ulaz je besplatan, priopćili su iz Pozorišta lutaka Mostara.