U nedjelju

Predstava “Mali Muk” u Pozorištu lutaka Mostar

pozoriste lutaka mostar – mali vuk

Predstava je obnovljena zahvaljujući finansijskoj pomoći BH Telekoma, kompaniji koja redovno pomaže produkciju Pozorišta lutaka u Mostaru

U nedjelju 18. novembra, u 11 sati, Pozorište lutaka u Mostaru izvest će svoju obnovljenu predstavu „Mali Muk“, nastalu prema poznatoj bajci njemačkog književnika Wilhelma Hauffa. Reditelj ove predstave je poznati bugarski lutkarski režiser Slavčo Malenov, inače profesor na Pozorišnoj akademiji u Sofiji. Kreatori lutaka i scenografije su istaknuti umjetnici Vasil Rokomanov i Silva Bačvarova, a autor scenske muzike je Malen Malenov. U predstavi igraju Nermina Denjo, Diana Ondelj Maksumić, Nedžad Maksumić i Serđo Radoš.

Predstava je obnovljena zahvaljujući finansijskoj pomoći BH Telekoma, kompaniji koja redovno pomaže produkciju Pozorišta lutaka u Mostaru.

U ovoj predstavi malenog junaka Muka, čiji su roditelji umrli odmah nakon njegovog rođenja i koji nikada nije odrastao do visine odraslih ljudi, put dovede do nepoznatog carstva kojim vlada silni Car i njegov zli i pohlepni Savjetnik. Postaje veliki prijatelj sa Carevom kćerkom Amarzom, koju oduševljava Mukova životna radost, dobrota i optimizam. Zavidni Car ga, u strahu od Mukovih moći, protjeruje iz carstva. Muk se i Caru i Savjetniku osvećuje tako da im, nakon što pojedu čarobne smokve, izrastu magareće uši. Osramoćeni, njih dvojica odlaze iz carstva u potrazi za smokvama koje će im skinuti te sramotne velike uši sa glava. Mali Muk i princeza Amarza plešu svoj veseli ples, nakon kojeg Muk kreće po svijetu tražeći dobre ljudske duše.

Karte po cijeni od 4 KM mogu se nabaviti na blagajni Pozorišta lutaka, sat vremena prije početka predstave.