Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Mundo Mondo"

Predstava “Novogodišnja čarolija iz budućnosti” u Novom Sarajevu

PLAKAT Novogodisnjacarolija iz buducnosti

U predstavi igraju: Alisa Čajić-Drmać, Ivana Vojinović i Adis Omerović

Osam godina zaredom, u decembru, Udruženje dramskih glumaca „Mundo Mondo“, u saradnji s JU Međunarodni centar za djecu i omladinu „Novo Sarajevo“, priprema i izvodi novogodišnje predstave uz podjelu paketića. Ovoga puta, na radost mališana, sa zimskim radostima stiže i predstava „Novogodišnja čarolija iz budućnosti“ i donosi dvije vile iz 3039. godine koje tragaju, naravno, za Djeda Mrazom.

A otkud su se one pojavile i kako je to u 3039. godini? Jednog zimskog dana, malo prije Nove godine, jedan dječak obećao je svojoj majci da će na vrijeme uraditi zadaću. Međutim, on iznenada otkriva misteriozne kutije, skriva se iza njih i, umjesto da uradi zadaću, počinje igrati igricu…

Predstava je misteriozna do samog kraja i povest će vas u potpuno novi svijet i drugu dimenziju, a hoće li dječak uspjeti odgonetnuti kakve su to sprave i s koje planete one dolaze, hoće li Djeda Mraz podijeliti paketiće i ove zime, uvjerite se sami 22. 12. u 12 sati, 27. 12. u 18 ili 29. 12. u 12 sati.

U predstavi igraju: Alisa Čajić-Drmać, Ivana Vojinović i Adis Omerović.

„Early bird“ ulaznice po cijeni od 8 KM puštene su u pretprodaju u sistemu kupikartu.ba i na njihovim prodajnim mjestima do 30. novembra. Od 1. decembra cijena ulaznice iznosi 10 KM.

Paketiće s naznačenim imenom i prezimenom djeteta potrebno je donijeti najkasnije sat vremena prije početka predstave u Međunarodni centar za djecu i omladinu „Novo Sarajevo‟, Kemala Kapetanovića br. 17, Grbavica.