Kultura

Predstava “Odumiranje međeda” u Narodnom pozorištu Mostar

16/03/2017

U Narodnom pozorištu Mostar u petak, 17. marta, u 20 sati, bit će izvedena najnovija komedija iz produkcije NPM-a “Odumiranje međeda”, po tekstu Branka Ćopića, u režiji Emira Kapetanovića.

Na ovu predstavu dolaze i selektori dva festivala: selektor Festivala bosanskohercegovačke drame u Zenici Nedžad Fejzić i selektor Kazališnih igara BiH u Jajcu Almir Bašović, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

Predstava “Odumiranje međeda” u selekciji je i ovogodišnjeg međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska”, koji se održava od 22. do 29. aprila u Mostaru.

“Odumiranje međeda” je interaktivna predstava u kojoj publika prisustvuje fiktivnom predizbornom skupu i publika odlučuje kako će predstava završiti, odnosno kako će završiti naše društvo.

Igraju: Saša Oručević, Amela Kreso, Ajla Hamzić, Jasmin Krpo, Mirsad Elezi, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Vedran Vilogorac i Emir Sejfić. Adaptaciju i dramaturgiju predstave potpisuje Dženan Medanović, scenografiju i kostime Lana Lončarević, muziku Nedim Ćišić i Darko Majersky, a koreografiju Plesni studio “Mo-Stars”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.