Festival autorske poetike

Predstava “Ožiljci” na Mostarskom teatarskom festivalu

oziljci predstava (1)

Predstava “Ožiljci“ nastala je kao kolektivni autorski rad polaznika i polaznica starije grupe škole glume Dramskog studija JU “KSC Kakanj”

Šestog dana 47. Mostarskog teatarskog festivala – Festivala autorske poetike, u srijedu, 31. avgusta, na Memorijalnoj sceni 2532 predstavit će se Dramski studio JU “KSC Kakanj” predstavom “Ožiljci”.

Predstava “Ožiljci“ nastala je kao kolektivni autorski rad polaznika i polaznica starije grupe škole glume Dramskog studija JU “KSC Kakanj”.

Glavna radnja predstave razvila se iz stručnih psihoterapeutskih radionica polaznika sa stručnjakom iz oblasti geštalt psihoterapije gdje se propitivalo i razgovaralo o emocijama: brige, ljutnje, straha i tuge, njihovom fizičkom, mentalnom i emotivnom utjecaju na osobu, kao i posljedicama koje su prikazane kroz priče, stoji u priopćenju Mostarskog teatra mladih.

To su realne, istinite ispovijesti o različitim situacijama u kojima se svaki pojedinac može naći. Situacije na koje se odnose spomenute emocije u većini slučajeva su vezane za egzistenciju i te da se mogu poistovjetiti s borbama koje svaki pojedinac iskusi.

Predstavu je režirao Mirza Bajramović, a počinje u 20 sati.