Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Primorski poletni festival

Predstava “Prah” ljetno putovanje nastavlja u Sloveniji

288295056_5183740515036630_4311437451110220718_n

Postavka tog popularnog dramskog teksta je specifična po tome što je akcenat na glumačkoj igri, na filigranski građenim karakterima koje nose dvoje vrsnih glumaca

Predstava “Prah”, koprodukcijski projekat Javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i Altteatra, ljetno putovanje nastavlja u Sloveniji, gradu Kopru, gdje će gostovati na 29. Primorskom poletnom festivalu, koji se održava tokom juna i jula.

Postavka tog popularnog dramskog teksta je specifična po tome što je akcenat na glumačkoj igri, na filigranski građenim karakterima koje nose dvoje vrsnih glumaca.

U svemu tome značajnu ulogu ima i to što je režiser predstave Miralem Zupčević, po vokaciji i sam glumac te profesor glume.

Publika će sa sjajnim glumcima Gordanom Boban i Mirsadom Tukom, imati priliku proživljavati čitavu paletu emocija, iskrene tuge, ali i radosti i smijeha te tražiti odgovor na pitanje da li novac može riješiti sve probleme.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš, muziku Irena Popović Dragović, a dizajn plakata Naida Begović Čelik, saopćeno je iz JU CKM.