Kultura

Mostarski teatar mladih

Predstava “Presuda: Tiha likvidacija” na online repertoaru MTM-a

09/05/2020

"Sead Đulić, sam na pozornici sa svojih 50 kutija od cipela, uredno poslaganih i označenih brojevima, govori publici upravo to - nemojte se nikada predati, prestati govoriti,nemojte se pokoriti - i u tome je njena neporeciva snaga i moć"

U okviru majskog online repertoara, večeras u 20 sati sati Mostarski teatar mladih (MTM) publici nudi predstavu “Presuda: Tiha likvidacija”. Predstava je autorski projekt Seada Đulića koja je igrana širom Bosne i Hercegovine, te Hrvatske i Srbije. Izvedena je na više festivala na kojima je i nagrađivana.

Kazališni kritičar Mladen Bičanić o predstavi je, nakon izvedbe na festivalu Kestenburg u Banja Luci zapisao: “Sam na pozornici, Sead Đulić prekapa po svom život skupljenom u 50 kutija od cipela – sve su to fragmenti njegovog postojanja, segmenti njegovog rada, njegove čežnje, ljubavi i boli u tih su 50 kutija koje, po željama iz publike, vadi, otvara, i raspliće svoj život. I vesela i tužna, i tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i o svom vlastitom životu, jesmo li, kada je trebalo učiniti nešto, to i uradili ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva. Sead Đulić, sam na pozornici sa svojih 50 kutija od cipela, uredno poslaganih i označenih brojevima, govori publici upravo to – nemojte se nikada predati, prestati govoriti,nemojte se pokoriti – i u tome je njena neporeciva snaga i moć”, priopćeno je iz MTM-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.