Kultura

18. juna

Predstava “Pukotina” na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

15/06/2020

Predstava tematizira položaj žena u posttranzicijskom društvu, njihov odnos unutar porodice, društva, situacije u kojima se svakodnevno susreće sa svim onim ulogama koje kao žena ima - supruga, sestra, majka, zaposlena žena…

Predstava “Pukotina” nastala prema tekstu Ivane Simić-Bodrožić, u režiji Lajle Kaikčije i produkciji Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica, bit će odigrana u četvrtak, 18. juna na Hinter bini te zeničke pozorišne kuće.

Glumački ansambl predstave sačinjava pet glumica BNP-a: Uranela Agić, Lana Delić, Snežana Vidović, Sabina Kulenović i Faketa Salihbegović-Avdagić, koje igraju sve scene i sve likove – ženske i muške, stare i mlade, pa i djecu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću BNP-a Zenica.

Predstava tematizira položaj žena u posttranzicijskom društvu, njihov odnos unutar porodice, društva, situacije u kojima se svakodnevno susreće sa svim onim ulogama koje kao žena ima – supruga, sestra, majka, zaposlena žena…

U komadu “Pukotina” smjenjuju se i miješaju elementi drame i monodrame, farse i burleske, igrokaza i mjuzikla, a ima i elemenata teatra sjenki i dokumentarističkog teatra.

Predstava će biti izvedena na sceni BNP-a Zenica i 25. juna, a upućena je molba publici da se na izvedbu dođe bar dvadeset minuta prije početka kako bi se izbjegla gužva pri ulasku i izlasku u pozorišne prostorije.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.