Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

11. oktobra

Predstava “Što te nema…” na sceni Narodnog pozorišta Mostar

Sto te nema

Riječ je prvom koprodukcijskom projektu tri pozorišne kuće – Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta Republike Srpske

Predstava ‘Što te nema…’ autorice Marijane Aracki, a u režiji Erola Kadića, bit će izvedena u petak, 11. oktobra, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar, s početkom u 20 sati.

Riječ je prvom koprodukcijskom projektu tri pozorišne kuće – Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke. Izvršni producent predstave je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo ”Prosvjeta” – Gradski odbor Mostar.

Premijerne izvedbe bit će odigrane u okviru kulturne manifestacije 100. Šantićeve večeri poezije, i to u Narodnom pozorištu Mostar 11. listopada, zatim premijera u Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar 15. oktobra, a u Narodnom pozorištu Republike Srpske 18. oktobra , priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

Povodom premijere spomenute predstave, održat će se konferencija za medije u utorak, 8. oktobra, u ”Studiju 64”, s početkom u 10 sati.