narodno pozorište sarajevo

Predstava “Sve se nekako preživi, osim smrti” u subotu na sceni NPS

Predstava_Sve se nekako prezivi osim smrti

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti na www.nps.ba ili putem blagajne koja radi u terminima od 9:00-11:30 sati i od 15:30-19:30 sati

U subotu, 15. februara 2020. godine u 19:30 sati, bit će izvedena dramska predstava “Sve se nekako preživi, osim smrti” rađena prema tekstu Ljubice Ostojić, u režiji Dine Mustafića.

Predstava govori o Sarajevu i njegovom ironičnom pogledu na sebe. Glavni protagonist ove predstave je Sarajevo u pozadini jedne sarajevske porodice koja živi svoj život koja ima svoje gubitke, vijek trajanja, dok jedni dolaze drugi odlaze…Predstava otvara niz političkih, socijalnih i egzistencijalnih problema na univerzalan način.

U predstavi igraju: prvakinja Drame NPS Ejla Bavčić, prvak Drame NPS Izudin Bajrović, Kaća Dorić, prvak Drame NPS Aleksandar Seksan, Emina Muftić, Amila Terzimehić, Dina Mušanović, Vedran Đekić, muzičar Danijel Žontar, članovi baletnog ansambla NPS Hariz Šabanović i Jasenko Matković, članovi hora Opere NPS.

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti na www.nps.ba ili putem blagajne koja radi u terminima od 9:00-11:30 sati i od 15:30-19:30 sati.