Kultura

Narodno pozorište Sarajevo

Predstava “To nikad nigdje nije bilo” na Festivalu bh. drame u Zenici

13/09/2021
Foto: NP Sarajevo

Za XX festival bosanskohercegovačke drame je priređeno dvadeset programa, od čega je osam predstava u okviru Takmičarskog programa, jedna predstava u okviru Pratećeg programa, koja će biti izvedena u čast nagrađenih, i jedanaest ostalih sadržaja Pratećeg programa

Dramski ansambl Narodnog pozorišta Sarajevo gostovat će na XX festivalu bosanskohercegovačke drame Zenica 2021. s predstavom “To nikad nigdje nije bilo”, rađenoj po motivima romana Tvrtka Kulenovića “Istorija bolesti”.

Adaptaciju i dramatizaciju uradio je Darko Lukić, dramaturgiju potpisuju Vedrana Božinović i Darko Lukić, a režiju Dino Mustafić. Predstava će biti izvedena danas u takmičarskom programu Festivala.

U predstavi igraju Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Aldin Omerović, Kaća Dorić, Ermin Sijamija, Emina Muftić, Dino Bajrović, Merima Lepić Redžepović, Mona Muratović, Belma Salkunić, Mak Čengić, Helena Vuković, Hana Zrno i Adnan Salihović.

Za XX festival bosanskohercegovačke drame je priređeno dvadeset programa, od čega je osam predstava u okviru Takmičarskog programa, jedna predstava u okviru Pratećeg programa, koja će biti izvedena u čast nagrađenih, i jedanaest ostalih sadržaja Pratećeg programa.

Selekciju za ovogodišnji Takmičarski program Festivala je izvršila Ljiljana Čekić, a predstave ocjenjuju tri žirija i to stručni, novinarski i žiri publike, saopćeno je iz Narodnog pozorišta.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.