Kultura

u režiji damira altumbabića

Predstava za djecu ‘’Ivica i Marica’’ na sceni Teatra kabare Tuzla

11/12/2019

"Ivica i Marica" je predstava za djecu rađena po tekstu poznate bajke koju su napisali braća Grim

U subotu 14. decembra na sceni Teatra kabare Tuzla s početkom u 18 sati biće izvedena predstava za djecu “Ivica i Marica” Braće Grim.

“Ivica i Marica” je predstava za djecu rađena po tekstu poznate bajke koju su napisali braća Grim. Riječ je o siromašnoj porodici u kojoj žive dvoje djece Ivica i Marica sa svojim ocem i zlom maćehom. Ona uspijeva da nagovori oca da djecu ostave u šumi kako bi svi preživjeli.

Prvi puta se djeca vraćaju a drugi put već zalutaju u dubokoj šumi. I dok traže izlaz dođu do vješticine kuće koja je sva od slatkiša. Vještica zarobljava Ivicu i Maricu s namjerom da ih pojede, ali se hrabra i dovitljiva djeca dobrog srca uspjevaju izvući od vještice i čak ponijeti sa sobom blaga kako bi pomogli ocu.

Sve se na kraju završava kao i u svakoj bajci – živjeli su dugo i sretno.

Adaptaciju, dramatizaciju teksta i režiju potpisuje Damir Altumbabić. Asistent režije: Jasmina Ibrahimović. Scenografija i kostimografija Suad Avdagić. Muzika i songovi: Dragan Divjak. Dizajn plakata: Damir Pirić. Crtež na plakatu Elma Fazlić. Ton i svjetlo Nermin Brković. U predstavi igraju: Feđa Zahirović, Marija Novaković, Sadika Kahrimanović, Ermin Avdić, Jasmina Ibrahimović, Damir Altumbabić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.