Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

program za april

Predstave “Ne igraj na Engleze” i “Šta ćemo sad” u Narodnom pozorištu Mostar

neigrajna

Komedija “Ne igraj na Engleze” na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju

Komedija “Ne igraj na Engleze” Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića, bit će izvedena u Narodnom pozorištu Mostar (NPM) u petak, 23. aprila, od 18 sati, dok će predstava “Šta ćemo sad” autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića, biti odigrana 30. aprila.

Komedija “Ne igraj na Engleze” na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju.

Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. Drži ih zajednička ovisnost i iluzija kako jedan dobitak sve rješava, kako zadovoljstvo jednog dobitka poništava sva životna nezadovoljstva, kako taj jedan pogodak briše sve promašaje. U tom iščekivanju oni otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći, navode iz Narodnog pozorišta.

U predstavi igraju Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić, a ona će biti odigrana na Velikoj sceni NPM-a uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog štaba FBiH koje su na snazi i uz ograničen broj mjesta.