Kultura

kamerni teatar 55

Predstave “Umri muški” i “Žaba” na gostovanju u Novom Pazaru

11/06/2020

Kanton Sarajevo i Novi Pazar njeguju istu kulturno-historijsku tradiciju. Planiramo uskoro potpisati protokol o saradnji s gradonačelnikom, kako bismo nastavili uspješnu saradnju

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik i ministar kulture i sporta Kenan Alikadić ugostili su danas gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca s kojim su razgovarali o budućoj zajedničkoj saradnji iz oblasti kulture.

Dogovorili su i da predstave “Umri muški” i “Žaba” Kamernog teatara ’55 gostuju u ovom gradu.

– Kanton Sarajevo i Novi Pazar njeguju istu kulturno-historijsku tradiciju. Planiramo uskoro potpisati protokol o saradnji s gradonačelnikom, kako bismo nastavili uspješnu saradnju – najavio je predsjedavajući Čelik.

Tokom sastanka bilo je riječi o sportu, turizmu, ali i drugim zajedničkim temama i budućim projektima.

Predsjedavajući Čelik pozvao je građane Kantona da posjete Novi Pazar, ali i građane Novog Pazara da dođu u Sarajevo, obiđu olimpijske planine i uživaju u kulturnim, historijskim i prirodnim ljepotama koje Sarajevo nudi.

– Uvijek smo imali odličnu saradnju, ali zaista ima prostora da se ona i dodatno unaprijedi u različitim oblastima – naglasio je gradonačelnik Biševac, saopćila je Služba za protokol i press KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.