Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavljanja Drugog austrijskog bala u Bosni i Hercegovini

austrijski bal bih

Austrijska ambasada u Sarajevu, Grad Sarajevo i Grad Beč, sa svojim partnerima i sponzorima, s ponosom najavljuju održavanje Drugog austrijskog bala u Bosni i Hercegovini, u sarajevskoj Vijećnici, u subotu, 12. maja 2017., sa početkom u 20.30 sati.

I ove godine, program obiluje raznovrsnim nastupima i šarolikim sadržajem, ali težište je, naravno, na plesu. Jedna od najvećih atrakcija je dolazak orkestra Bečkog opernog bala. Drugi austrijski bal u Sarajevu će biti posvećen plesu i prijateljstvu između glavnih gradove ove dvije države, Sarajeva i Beča.

“Nakon uspjeha prošlogodišnjeg bala, vrlo brzo smo odličili da i ove godine organizujemo bal u Sarajevu i tako osiguramo da ovaj događaj postane jedna lijepa tradicija, u kojoj mladi i ljubitelji različitih vrsta plesa mogu uživati. Uz to će u ovoj noći Vijećnica biti mjesto susreta predstavnika kulture, privrede, politike i humanitarnih institucija naše dvije zemlje i prijatelja BiH,” rekao je Martin Pammer abasador Republike Austrije u BiH.