Kultura

široki brijeg

Predstavljanje knjige “Božić jedan davni” Borislava Arapovića

06/02/2021

Radnja je smještena u jednom gradiću na Neretvi, negdje u Hercegovini, u vrijeme Drugog svjetskog rata, a junaci knjige su mala Ljuba i njeni roditelji, vlasnici pekare

Predstavljanje knjige “Božić jedan davni” autora Borislava Arapovića i izložba ilustracija Vlade Kraljevića upriličit će se večeras u Galeriji ‘Vrba’ u Širokom Brijegu.

Knjiga je, kako je i sam autor naveo, roman za velike i male. Ona podsjeća na osnovne moralne vrijednosti koje mi kao ljudi nikada ne bi trebali zaboraviti, ljubav, empatiju…

Radnja je smještena u jednom gradiću na Neretvi, negdje u Hercegovini, u vrijeme Drugog svjetskog rata, a junaci knjige su mala Ljuba i njeni roditelji, vlasnici pekare.

Tokom promocije prvak drame Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara Velimir Pšeničnik Njirić pročitat će nešto iz knjige, a predstavit će je profesorica hrvatskog jezika Mirela Lovrić.

Borislav Arapović rođen je 11. aprila 1935. u Bišini kraj Nevesinja. Arapović je pjesnik, pripovjedač i prevoditelj. Diplomirao je ekonomiju u Zagrebu i otišao u Švedsku. Radio i studirao u Stockholmu, prešao na slavistiku i 1984. doktorirao. U Stockholmu je osnovao i ravnao Institutom za prevođenje Biblije.

Vlado Kraljević završio je akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu 2005. godine na odjelu grafike u klasi profesora Igora Dragičevića. Radi kao nastavnik likovne kulture i trenutno studira grafički dizajn.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.