Kultura

konjic

Predstavljanje knjige “Dedina singerica, ratna sjećanja i uspomene”

17/06/2020

Knjiga će biti predstavljena večeras u kino sali Narodnog univerziteta Konjic u 19 sati, a o njoj će, pored autorice, govoriti Nezim Halilović Muderris i Esad Bajić

U okviru manifestacije “Konjičko kulturno ljeto 2020.”, Narodni univerzitet Konjic, u saradnji s Yunus Emre Institutom Mostar i Fondacijom “Lijepa riječ” Konjic, organizuje promociju knjige „Dedina singerica, ratna sjećanja i uspomene” autorice Melihe Hebibović.

Knjiga će biti predstavljena večeras u kino sali Narodnog univerziteta Konjic u 19 sati, a o njoj će, pored autorice, govoriti Nezim Halilović Muderris i Esad Bajić. Moderator će biti Harisa Ćukle, a u okviru promocije nastupit će i Hor “Sejfullah” iz Konjica.

Knjiga “Dedina singerica – ratna sjećanja i uspomene” Melihe Hebibović podijeljena je u dva dijela.

Prvi dio čine njena sjećanja na rat – od prvih vijesti na televiziji o početku agresije, preko prvog granatiranja Glavatičeva 1992.godine, pa sve do oslobođenja tog naselja i povratka u rodni kraj četiri godine kasnije.

Drugi dio knjige naslovljen “Dedina singerica” predstavlja sažeto sjećanje na rano djetinjstvo, porodicu, ljude i događaje tok vremena, školovanje u Sarajevu, te početke stomatološke prakse.

Žanrovski, ova knjiga pripada memoarskoj prozi sa elementima dnevnika, saopćili su organizatori.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.