Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Predstavljanje knjige “Tragom drevnih Bošnjana”

Promocija Mostar6

Autori ukazuju na važna pitanja o bosanskoj budućnosti

Centar za strategijske studije Međunarodnog foruma Bosna organizirat će sutra u Sarajevu javnu raspravu “Kako razumijevati bosansku budućnost?”, uz predstavljanje knjige “Tragom drevnih Bošnjana: Bosanska država i nacionalni identitet(i) kroz historiju” Tanera Aličehića i Đenana Galešića.

Autori ukazuju na važna pitanja o bosanskoj budućnosti, temeljeći svoja razmatranja na prikrivanim, izvrtanim i poricanim znanjima o bosanskoj prošlosti i sadašnjosti, saopćili su organizatori.

Kako dešifrirati antibosanske politike u 20. stoljeću, šta su temeljne vrijednosti Bosne i bosanstva te je li moguće iz sadašnje bosanske agonije ocrtati vidike budućnosti koje bi bile u skladu s vrijednostima razvijenih pluralnih društava, samo su neka od pitanja kojima se autori bave.

O pitanju iz naslova javne rasprave, uz spomenutu knjigu, govorit će predsjednik Međunarodnog foruma Bosna Rusmir Mahmutćehajić, predsjednik BZK “Preporod” i profesor Fakulteta političkih nauka Senadin Lavić, Asim Zubčević i autori.