Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavljanje knjiženog opusa Vladimira Pištala

Vladimir Pištalo

U zajedničkoj organizaciji Galerije Aluminij, SKPD-a Prosvjeta Mostar i Matice hrvatske Mostar, u petak, 27. jula, u Galeriji Aluminij u Mostaru bit će predstavljen cjelokupan stvaralački opus jednog od najznačajnijih srpskih književnih pripovjedača današnjice Vladimira Pištala.

Program predstavljanja, u kojem će, uz autora, sudjelovati i mostarski književnik Dragan Marijanović, nakladnik Nenad Šaponja i direktor Aluminijevih korporativnih komunikacija Darko Juka, započet će u 19 sati.

Ovaj plodni književnik mostarskih obiteljskih korijena, rođen 1960. godine u Sarajevu, autor je niza uspješnica, od poetskih proza, do romana, a svakako su posebno značajan odjek doživjeli njegovi romani Tesla, portret među maskama i Sunce ovog dana (Pismo Andriću).

Tesla je, osim dobivanja respektabilnih nagrada, uvršten i u srbijanske školske čitanke za osnovnu školu i gimnaziju, a izdanja je doživio u svim bivšim jugoslavenskim republikama te je preveden na ukupno jedanaest jezika. Objavljen je i kao zvučna knjiga na srpskomu i na engleskomu jeziku.

Inače, Vladimir Pištalo živi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje predaje svjetsku i američku historiju na Univerzitetu Becker College u Worcesteru, u saveznoj državi Massachusetts.