Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Predstavljanje zbirke pjesama “Vox Balcanica” autorice Tijane Vignjević

vox balcanica (1)

Autorica je rođena i odrasla u Sarajevu gdje je završila studij dirigovanja na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu 2001. godine, u klasi profesora Teodora Romanića

Zbirka pjesama “Vox Balcanica” autorice Tijane Vignjević bit će predstavljena u srijedu, 23. juna u koncertnoj dvorani “Cvjetko Rihtman” u Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu.

Pored autorice, na predstavljanju će govori i dr. Fatima Hadžić, dr. Esma Cerkovnik i prof. Branka Vidović.

“Vox Balcanica” zbirka je pjesama priređenih za ženski vokalni ansambl ili hor, a objavljena je u izdanju izdavačke kuće Buybook kao prvo izdanje muzikalija. Aranžmani su pisani namjenski za Ženski vokalni ansambl “Corona” iz Sarajeva.

Autorica Tijanja Vignjević rođena je i odrasla u Sarajevu gdje je završila studij dirigovanja na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu 2001. godine, u klasi profesora Teodora Romanića, a postdiplomski studij iz orkestarskog dirigovanja na Univerzitetu za muziku i scenske umjetnosti u Beču, 2014. godine, u klasi profesora Uroša Lajovca.

Dirigentica je vokalnog ansambla “Corona” od 1997. godine, a od 2002. zaposlena je kao profesorica orkestra u Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu, saopćili su organizatori.