Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostarsko ljeto

Predstavljen “Recidiv” mlade mostarske književnice Bee Balta Manjgo

3 (1) (1)

Profesorica Amila Mahmić istaknula je da autorica u cijeloj knjizi “Recidiv” govori o ljubavi

 

U sklopu kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto 2021” u četvrtak navečer je u Narodnoj biblioteci u Mostaru upriličena promocija knjige “Recidiv”, mlade mostarske književnice Bee Balta Manjgo.

“Recidiv” je njezina prva pjesnička zbirka koja je nastajala više od deset godina.

“Spomenuta zbirka je produkt nadanja, strahova, boli, ljubavi. Minuli su to dani koji, kako se u uvodu i navodi, u hladnim i šuštavim noćima znaju da se vrate. Ja nikad nisam sjela i rekla sad ću napisati knjigu. Kad god bih osjetila potrebu, zabilježila bih svoje misli i osjećanja. Drago mi je da je moj dosadašnji rad dobio oblik”, rekla je Balta Manjgo.

Profesorica Amila Mahmić istaknula je da autorica u cijeloj knjizi “Recidiv” govori o ljubavi.

“Ljubav prema Mostaru, domovini , partneru te pisanoj riječi, osnovne su teme koje se prožimaju kroz sve cikluse u zbirci. Možemo pratiti njezino odrastanje, sazrijevanje, ali i sazrijevanje njezine poezije. Njezine pjesme su donekle i razgovor s poviješću, s drugim pjesmama”, navela je Mahmić.

Profesorica Fatima Trbonja, također jedna od promotorica, istaknula je da je raduje to što je mostarska, odnosno hercegovačka književna scena, pogotovo ona poetska, dobila još jedan primjerak kojim se, kako je naglasila, može izuzetno ponositi.

“Ova knjiga je rezultat njezinog višegodišnjeg bavljenja književnom riječju. Ona se dotaknula nekih od najvažnijih preokupacija poezije i književnosti uopće, od ljubavi do smrti. Nakon ovoga što imamo priliku pročitati u njenoj zbirci ‘Recidiv’, možemo se samo nadati da će iz njezinog pera i njezinim glasom biti ispjevane još mnoge pjesme kojima će se ponositi i mostarska, ali i bosanskohercegovačka publika”, naglasila je Trbonja.

Bea Balta Manjgo rođena je u Mostaru 1987. godine. Završila je Fakultet humanističkih znanosti u rodnom gradu, Odsjek za bosanski jezik i književnost. Pohađa master studij iz iste oblasti. Poeziju je objavljivala u zbornicima, online časopisima i čitanjima poezije, priopćeno je s Mostarskog ljeta.