Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tomislavgrad

Predstavljena zbirka pjesama “Čekanja” Marije Pavković

mario10

O knjizi su govorili doc.dr.sc Tina Laco i prof. Mijo Tokić, program je vodila prof. Snježana Redžepagić, a stihove su recitirali Leon Rajič i Kristina Katić

U kinodvorani tomislavgradskoga KIC-a u subotu je predstavljena stihozbirka “Čekanja”, prvo književno ostvarenje mlade duvanjske pjesnikinje prof. Marije Pavković.

O knjizi su govorili doc.dr.sc Tina Laco i prof. Mijo Tokić, program je vodila prof. Snježana Redžepagić, a stihove su recitirali Leon Rajič i Kristina Katić.

U uvodnom dijelu programa, Redžepagić je istaknula kako stihozbirka sadrži 40-ak lirskih pjesama raspoređenih u dva ciklusa – ‘Jesen’ i ‘Proljeće’.

Govoreći o autorici spomenula je kako je Pavković rođena u Tomislavgradu gdje je završila osnovnu i srednju školu, profesorica je hrvatskog jezika i književnosti te engleskog jezika i književnosti, a njezine pjesme su objavljene u mnogim književno-umjetničkim časopisima, portalima i zbornicima.

U svom izlaganju prof. Mijo Tokić podsjetio je na Marijinu dužu prisutnost na široj bosanskohercegovačkoj kulturnoj sceni te da je sudjelovala u raznim književno-umjetničkim manifestacijama, projektima i aktivnostima.