Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Predstavljeno pet finalista natječaja ovogodišnjih susreta Zija Dizdarević Fojnica

Susreti Zija Dizdarevic press

Na ovogodišnji Natječaj za kratku priču/pripovijetku prispjela su 52 rada iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i iz Slovenije, Švedske, Srbije, Turske i Hrvatske

U Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH  održana je pres-konferencija Književno–kulturne manifestacije Susreti Zija Dizdarević Fojnica.

Književno–kulturna manifestacija Susreti Zija Dizdarević ove godine doživljava svoje XXXVIII izdanje, čiji će centralni dio biti održan u Fojnici, u subotu, 26. novembra, i nedjelju, 27. novembra 2022. godine. O značaju Susreta na pres-konferenciji govorio je Hadžem Hajdarević, predsjednik Programskog savjeta, dok je o sadržaju ovogodišnje manifestacije govorila predsjednica Skupštine Susreta, Suzana Lovrić.

Na ovogodišnji Natječaj za kratku priču/pripovijetku prispjela su 52 rada iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i iz Slovenije, Švedske, Srbije, Turske i Hrvatske. Predsjednik žirija, Edin Pobrić saopćio je da je pet finalista ušlo u uži izbor, a to su : Ivo O. Andrić iz Srebrenice,Emina Đelilovic-Kevric iz Sarajeva, Dragan Glogovac iz Višegrada, Ervin Mujabašic iz Tuzle i Emina Žuna iz Jajca.

Nagrade autorima najboljih radova će biti uručene na svečanoj akademiji Susreta, u Fojnici 27. novembra. Na konferenciji je promoviran i Godišnjak 37, specijalno izdanje Susreta, koji objedinjuje sadržaje prošlogodišnje manifestacije, među kojima su i nagrađene kratke priče/pripovijetke). Časopis je promovirao Emir Habul, glavni i odgovorni urednik.
.