Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavljeno stvaralaštvo književnika Ljube Krmeka

krmek

U sklopu “Književne srijede” u Mostaru je predstavljeno stvaralaštvo književnika Ljube Krmeka, u organizaciji Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB).

O stvaralaštvu Krmeka govorile su Marina Kljajo Radić i Tina Laco, a voditelj programa bio je književnik Ivan Baković.

“Ljubo Krmek, s punim pravom može se reći, posjeduje uistinu specifičan odnos prema tradiciji u formalnom smislu. On je posuđuje, ali bez patetične intencije da joj se u potpunosti vrati. On ne odbacuje svježinu, opuštenost, dinamiku i zaigranost modernog izraza, ali podsjeća na važnost štovanja tradicionalne strukture – kazala je Tina Laco.

Marina Kljajo-Radić je istaknula kako je pjesnik Krmek zasigurno jedan od pozvanih za život po Riječi.

“Dok čitam Ljubine pjesme preda mnom se rasprostire humska zemlja, ljepota i strahota njezina. Autohtoni motivi hercegovačke toponimike protkane kamenim uratcima, ‘biljezima’ nasljonjeni su uz obraz moru”, kazala je Kljajo-Radić.

Ljubo Krmek (1969., Čapljina), član je DHK HB, gdje je u drugom mandatu član Upravnog odbora. Član je Matice hrvatske Stolac te predsjednik Južnohrvatskog ogranka Društva hrvatskih književnika.

Predsjednik je Povjerenstva za održavanje književnih manifestacija Vidoška pjesnička noć u Stocu i Rijek iz kamena u Čapljini. Predsjednik je udruge građana Yabsco Neum. Jedan je od pokretača lista Vrutak Društva prijatelja starina Hutovo, koji je izašao u jedanaest brojeva.

Za svoje pjesništvo 2010. nagrađen je nagradom Dubravko Horvatić, priopćili su iz DHK HB.