Kultura

busovača

Predstavom “Nema me” nastavlja se BuFEST

26/08/2020

BuFEST je prva manifestacija tog tipa u Busovači, a organizator je Udruga za održivi razvoj UZOR

Predstavom “Nema me” Gradskog kazališta mladih “Vitez” u petak, 28. avgusta, nastavlja se Busovački kazališni festival BuFEST.

Nova predstava viteškog kazališta istražuje i propituje odnos pojedinca i mase. Pojedinac prikazuje žrtve otmice, nasilja, medijskog linča, emotivne manipulacije, inertne birokracije kojima su “vezane ruke”.

Pojedinac, u ovom slučaju, nemoćan je izboriti se protiv nemilosrdnog društva u cjelini. S druge strane, društvo zbog vlastite superiornosti tlači, ponižava, omalovažava, ignorira, zastrašuje, obeshrabruje, diskreditira pojedinca, odnosno žrtvu.

Predstavu je režirao Marko Mirković, a rađena je kroz istraživanje i adaptaciju teksta “Ja ili neko drugi” Maje Pelević.

U predstavi igraju: Monika Maros, Franko Bralo, Elena Stojak, Luka Baškarad, Minela Salkić, Robert Šafradin, Ines Pavlović, Ivan Žuljević, Sara Šantić, Nikola Lujić, Sunčica Strukar.

BuFEST je prva manifestacija tog tipa u Busovači, a organizator je Udruga za održivi razvoj UZOR. Prvi BuFEST održan je prošle godine i ugostio je četiri predstave i kazališne skupine iz Tuzle, Mostara, Sinja i Viteza.

Za ovu godinu bio je planiran još bogatiji program no zbog trenutne situacije uzrokovane pandemijom festival se održava u nešto skromnijem obliku.

Organizatori podsjećaju da je broj gledatelja ograničen na 50, a ulaznice se mogu rezervirati na broj telefona 063-905/127 ili na Facebook stranici udruge UZOR Busovača.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.