Kultura

mostar

Predstavom “Siromašni Romeo” završava Festival autorske poetike

13/09/2021

Riječ je o komediji koja je rađena po tekstu Tode Nikoletića i u režiji Željka Miloševića, a izvest će je glumci Gradskog pozorišta Trebinje i Kulturne scene "Male stvari" Trebinje s početkom u 20 sati

Predstavom “Siromašni Romeo” u Narodnom pozorištu Mostar večeras se završava glavni program 46. mostarskog teatarskog festivala – Festival autorske poetike.

Riječ je o komediji koja je rađena po tekstu Tode Nikoletića i u režiji Željka Miloševića, a izvest će je glumci Gradskog pozorišta Trebinje i Kulturne scene “Male stvari” Trebinje s početkom u 20 sati.

Dok žiri u sastavu Elvira Mezit Šehović, Benjamin Konjicija i Sabahudin Gluhović bude radio, na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 21,30 sati Mostarski teatar mladih održat će otvorenu probu novog projekta radnog naziva “Romska bajka”. Radi se o dramatizaciji Romskih legendi koju je napravila Ljubica Ostojić. Nakon toga žiri će priopćiti svoju odluku i Festival autorske poetike bit će zatvoren.

Također, danas u 18 sati na memorijalnoj sceni 2532 moći će se pogledati proces rada Dječjeg dramskog studija Mostarskog teatra mladih na predstavi “Legenda o rijeci Neretvi”, priopćio je Mostarski teatar mladih.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.