Kultura

busovača

Predstavom “Tartuffe” zatvoren 3. festival BuFEST

10/07/2021

Do posljednjeg mjesta ispunjena dvorana kina Theatre i sjajan nastup mladih glumaca iz Busovače stvorili su izniman ugođaj te od srca nasmijali publiku u Busovači. Za odličnu izvedbu predstave mladi glumci nagrađeni su snažnim i gromoglasnim pljeskom nakon predstave

Premijerom predstave “Tartuffe” mladih busovačkih kazalištaraca sinoć je svečano zatvoren 3. Busovački kazališni festival BuFEST.

Do posljednjeg mjesta ispunjena dvorana kina Theatre i sjajan nastup mladih glumaca iz Busovače stvorili su izniman ugođaj te od srca nasmijali publiku u Busovači. Za odličnu izvedbu predstave mladi glumci nagrađeni su snažnim i gromoglasnim pljeskom nakon predstave.

“Tartuffe je bezvremenska i uvijek aktualna priča koja nas uči jako bitnim životnim lekcijama. Riječ je o adaptaciji u kojoj se, kao i u izvornom tekstu, dogodi velika manipulacija pokrivena vjerskom i religijskom ustrajnošću. Kroz humor i brzu igru gledatelji će vrlo lako moći sebe staviti u scensku situaciju te povezati priču s vremenom u kojem živimo”, navode organizatori.

Predstava “Tartuffe” nastala je kao plod partnerstva Udruge Uzor iz Busovače i GKM-a Vitez. U predstavu igraju: Nera Akrap, Vedran Batinić, Bojana Bošnjak, Nadine Vuleta, Ajna Kurtodža, Patricija Ćosić, Doris Ćosić i Dunja Milinović. Predstavu je režirao Marko Mirković, koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Jean-Baptiste Poquelin Moliera. Izvršni producenti predstave su Dario Plavčić i Ivan Sajević, a grafičku pripremu plakata uradio je Ivan Pranjković.

Treći busovački kazališni festival BuFEST, koji je sinoć svečano zatvorio predsjednik Udruge Uzor Dario Plavčić, održan je pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta, Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB te Općine Busovača, priopćeno je iz Udruge Uzor.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.