Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Busovača

Predstavom “Taximetar” počinje kazališni festival BuFEST

taximetar predstava

Uz najavljenu izvedbu predstave Taximetar, ovogodišnji BuFEST će obilježiti nastupi i drugih teatarskih grupa iz BiH

4. busovački kazališni festival BuFEST započinje u četvrtak, 10. 11. 2022. godine, s početkom u 19 sati, predstavom “Taximetar”. Riječ je o koprodukciji Gradskog kazališta mladih Vitez i Hrvatskog kazališta Travnik. Autor predstave je Goran Vojnović.

“Sigurni smo da će i ova predstava na mnogo načina i kroz razne scenske motive doprijeti do naše publike i osvojiti njihova srca”, poručuju iz udruge uZOR Busovača.

Roman je taksista u drugom poluvremenu svog života koji je potonuo u prosjek. Njegov život uzburka “nužna reforma taxi sistema” te niz događaja iz prošlosti. Život u taksiju, upoznavanje raznih profila ljudi te suočavanje sa surovom realnošću Romana prisilili na preispitivanje vlastitog života i životnih odluka.

U predstavi igraju Matej Baškarad i Marko Mirković. Scenografiju i grafički dizajn radila je Marina Božić, a tehnička podrška je Emin Šahdan. Izvršni producenti predstave su Ivan Sajević i Anto Bilić.

Uz najavljenu izvedbu predstave Taximetar, ovogodišnji BuFEST će obilježiti nastupi i drugih teatarskih grupa iz BiH.

Sam festival nastao je 2019. godine i održava se u organizaciji udruge UZOR i Gradskog kazališta mladih Vitez, a u tri godine postojanja brojnoj publici je ponudio izuzetno kvalitetan kazališni sadržaj.