Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vitez

Predstavom “Ulož” završavaju 6. Dani hrvatskog kazališta u BiH

ulozgkm

Tokom juna i jula publika je imala priliku pogledati 10 sjajnih predstava koje su se našle na ovogodišnjem repertoaru Dana hrvatskog kazališta u BiH

Predstavom “Ulož” Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez večeras završavaju 6. Dani hrvatskog kazališta u BiH, koje već tradicionalno organizira GKM Vitez, u suradnji s Udrugom mladih “Enter”.

Tokom juna i jula publika je imala priliku pogledati 10 sjajnih predstava koje su se našle na ovogodišnjem repertoaru Dana hrvatskog kazališta u BiH.

Na kazališnim daskama u Vitezu publika će večeras imati priliku pogledati novu predstavu GKM-a Vitez “Ulož” koja je na rasporedu u 20 sati u Kazališnoj dvorani Vitez.

“Ulož” je Udruženje lijepih i organiziranih žena. Također je simbol i plod jednog porodičnog disfunkcionalnog odnosa. Ubrzan način života i iskrivljena slika životnih prioriteta vode nas kroz priču ove komedije koja je ujedno i adaptacija dramskog teksta “Ujež” Branislava Nušića.

U predstavi igraju: Elena Stojak, Luka Baškarad, Pavla Plavčić, Iva Šakić, Glorija Stojak, Mirna Matić i Ana Žigonjić. Predstavu je režirao Marko Mirković koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta. Grafičku pripremu radio je Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

“Ovom predstavom završavamo 6. Dane hrvatskog kazališta u BiH, a kao i prethodne godine repertoar je i ovoga puta bio uvjetovan epidemiološkim mjerama. Za predstave je vladao značajan interes publike, a prema reakcijama možemo kazati kako je publika itekako bila zadovoljna ponuđenim programom”, kazao je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Pokrovitelji ovogodišnjih Dana hrvatskog kazališta u BiH bili su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB, Federalno ministarstvo kulture i sporta, a iz GKM-a Vitez su i ovoga puta zahvalili, na značajnoj potpori u njihovom radu, Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, priopćili su organizatori.