Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predzadnja noć TKT Festa donosi predstavu “Othello”

otelo 6

Sinoć je na sceni Teatra kabare Tuzla izvedeno Veče poezije i šansone u zajedničkom projektu Zijaha Sokolovića i Narcisa Vučine. U punoj sali teatra publika je uživala u autorskim izvedbama i stihovima Duška Trifunovića.

Večeras će se izvesti predstava nastala u produkciji Teatro Verrdi iz Zadra ‘’Othello’’ autora William Shakespeare-a u kojoj dramatizaciju i režiju potpisuje Zlatko Paković.

U predstavi igraju: Juraj Aras, Hrvojka Begović i Zlatko Paković. Predstava je premijerno izvedena 26. Augusta 2017. i već do sada imala niz zapaženih gostovanja.

Krajnje je vrijeme da govorimo o onome što inače ostaje prikriveno sentimentalnim razlozima Othellove ljubomore! O ljubomori koja svakog čini generalom ljubavi jer se njen uzrok nalazi u militantnoj ideologiji – o doktrinarnoj ideologiji osjećanja.

General Othello hoće biti ljubomoran, da se ne bi suočio s istinom da sam nije ništa drugo do javna kurva u generalskoj uniformi Venecije. On je konvertit, ali i kolaboracionist. Ljubomora je samo iracionalni, nesvjesni poriv kojim rukovode duboko potisnuti socijalni i politički razlozi, inkarnirani u Othellove emocije i u Othellovu čulnost.

Pred nama je, dakle, velika priča o ideološkom dresiranju čulnosti i emocionalnosti čovjeka.
Nešto je trulo u ljubavi koju smo svikli da ljubimo!

Komedijom ‘’Slučajni perverznjak’’ autora A. Goffmana u produkciji Gradskog kazališta ‘’Jozo Ivakić’’ Vinkovci sutra se završava svečano XVI TKT Fest- Dani akademskog teatra (27.03-04.04.2018.).

Cijena ulaznice 7 KM, za student uz pokaz indexa 5 KM. Rezervacije i informacije na broj telefona: 035 264 733 kao i na facebook stranici Teatra kabare Tuzla.