Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

Premijera nastavka kultnog klasika Twin Peaks 21. maja

14/01/2017

Kultna serija Twin Peaks redatelja Davida Lyncha vraća se na male ekrane, a dvosatna premijera zakazana je za 21. maja na američkoj televizijskoj mreži Showtime, prenosi Variety.

Sezona će imati 18 epizoda, a nakon premijere dvije jednostane epizode, odmah će online biti dostupne i treća i četvrta epizoda.

Radnja serije se nastavlja 25 godina nakon istrage ubistva Laure Palmer, a pokreće je FBI-jev pronalazak golemog dosjea s dokumentima o gradiću i samom slučaju, tajnim dokumentima i nalazima obdukcije.

Seriju su producirali i napisali David Lynch i Mark Frost, a glumačka postava je kombinacija bitnih starih likova s mnoštvom poznatih gostiju. Kyle MacLachlan i dalje glumi specijalnog agenta Dalea Coopera, a ostali su i Mädchen Amick, Dan Ashbrook i David Duchovny, ali ne i Lara Flyn Boyle, koja je odbila povratak. Nova lica su Naomi Watts, Michael Cera, Trent Reznor i drugi.

Vijest o premijeri serije najavio je predsjednik Showtimea David Nevins koji je rekao da je odgledao cijeli novi Twin Peaks te da je Lynch donosio kafu i krofne dok su gledali.

“David Lynch je jedan od najvećih majstora filma kojih sam ikada vidio. Smatram da je verzija Twin Peaksa koju ćete vidjeti najčišće Twin Peaks iskustvo i uzbuđen sam što ćemo to prikazivati”, kazao je.

Originalni serijal redatelja Davida Lyncha završio je 1991. godine, nakon samo dvije sezone. Emitiranje originalnih nastavaka kultne serije krenulo je 8. aprila 1990.

Komentari