Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijera nove predstave East West Centra “Rašomon”

rasomon2

“Rašomon” je uzbudljivi triler koji nas vodi u zamršenu istragu u kojoj se svako svjedočenje čini istinito i u isti mah sumnjivo. Kako utvrditi istinu u svijetu protivriječnih informacija?

“Rašomon” je napeta, moderna predstava koju je režirao naš najmlađi profesionalni reditelj, Irfan Avdić. Cijela jedna nova generacija izvrsnih glumaca i umjetničkih saradnika kreairala je potuno novi umjetnički izraz. To je zaista teatar 21. stoljeća. Mladi gledaoci će prepoznati puls svog vremena i interesovanja, a starija publika će biti u prilici da uhvati korak sa novim načinom razmišljanja i stvaralaštva.

Glumci Sanela Krsmanović Bistrivoda, Džana Džanić, Amar Ćustović, Dražen Pavlović i Kemal Rizvanović igraju furiozno, a reditelj Irfan Avdić nas mudro zavodi u misteriju čije rješenje neprekidno izmiče pred našim očima. Vizuelnu čaroliju kreirali su kostimografkinje Vanja Ciraj i Irma Saje, uvijek nove i drugačije, i scenograf Vedad Orahovac, arhitekta tajanstvene geometrije. Koreograf je Thomas Steyaert. Izvršni producent je Ismar Hadžiabdić.

Premijera predstave “Rašomon” je zakazana za 24.3.2017. u 19.30 sati u Međunarodnom centru za mlade i omladinu Grbavica.

Prva repriza predstave “Rašomon” je 25.3.2017. u 19.30 sati u Međunarodnom centru za mlade i omladinu Grbavica.

Rezervacije karata na e-mail: rezervacije@eastwest.ba ili telefon: 060 3153 423.