u režiji Jasmina Krpe

Premijera novog kazališnog komada NPM-a “Bilo jednom…” krajem godine

Prva citaca proba (1)

Ova crna komedija, kako je žanrovski opisuju pisac i redatelj, tematizira stanje duha običnog čovjeka kroz prizmu “skrivenih” kamera i kao posljedicu raskol unutar osobnosti koja se nađe između stvarnosti i parastvarnosti

U Narodnom pozorištu u Mostaru (NPM) počele su pripreme za novi kazališni komad pod nazivom “Bilo jednom…” prema tekstu Miloša Radovića, u adaptaciji i režiji Jasmina Krpe.

Dramaturgiju potpisuje Emina Kovačević, scenografiju i kostimografiju Azra Imamović, a video segment produkcija “ZAP Mostar”. U predstavi igraju Ajla Hamzić i Emir Sejfić, a premijera predstave očekuje se krajem prosinca, priopćeno je iz NPM-a.

“Predstava koja na scenu donosi mirise i okuse života, lijepih i ružnih stvari koje nam se događaju, određuju naše živote, a mi ne spoznajemo ili kasno spoznajemo njihovu važnost. Priča o ljubavi, odlasku, samoći. Mračna bajka u kojoj ćete sigurno prepoznati nešto svoje i predstava na kojoj ćete se smijati s gorčinom, a možda i pustiti suzu s osmijehom”, kazao je redatelj predstave Jasmin Krpo.

Dok se očekuje premijera navedene predstave, u NPM-u se nastavlja s redovnim aktivnostima, pa tako će u subotu, 20. studenoga, u okviru manifestacije “Noć teatra BiH” biti odigrana predstava “Heroj nacije” Ivana M. Lalića, u režiji Gorana Damjanca, s početkom u 20 sati.

Ova crna komedija, kako je žanrovski opisuju pisac i redatelj, tematizira stanje duha običnog čovjeka kroz prizmu “skrivenih” kamera i kao posljedicu raskol unutar osobnosti koja se nađe između stvarnosti i parastvarnosti.

Glumačku postavu čine Saša Oručević, Amela Kreso, Fatima Kazazić Obad, Dražen Pavlović, Emir Spahić i Vedran Vilogorac, stoji u priopćenju.