Sarajevo

Premijera operete “Mala Floramye” Ive Tijardovića 4. februara u Narodnom pozorištu

l_78f91371137af20d0a2567d16c94b047

Uprkos teškim okolnostima koje su zbog pandemije korona virusa zadesile cijeli svijet, od početka ove umjetničke sezone u Narodnom pozorištu Sarajevo uspješno su realizirane četiri premijere

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 4. februara će premijerno biti izvedena opereta u tri čina “Mala Floramye” Ive Tijardovića.

Dirigent je Dario Vučić, režiju potpisuje Ivan Leo Lemo, a ostatak autorske ekipe čine koreografkinja Belma Čečo Bakrač, scenografkinja Vesna Režić, a kostimografiju potpisuje Amna Kunovac Zekić.

Solisti i hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, Balet Narodnog pozorišta Sarajevo uz Orkestar Sarajevske filharmonije poklonit će se publici 4. februara u 19.30 sati, na premijernom, i 5. februara na prvom repriznom izvođenju operete “Mala Floramye”.

Uprkos teškim okolnostima koje su zbog pandemije korona virusa zadesile cijeli svijet, od početka ove umjetničke sezone u Narodnom pozorištu Sarajevo uspješno su realizirane četiri premijere.

Iz NP Sarajevo podsjećaju da kada su brojne pozorišne kuće odustajale od svojih planova, oni su pronalazili načine kako da ispune obećanja koja su dali publici i javnosti.

– I dalje istrajavamo u cilju da kao središnja pozorišna kuća u Bosni i Hercegovini postavljamo umjetničke, produkcijske i repertoarske standarde – poručuju iz NP Sarajevo.