Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kamerni teatar 55

Premijera predstave “Ih, kako bih te ja” 6. aprila

kamerni55-pres_„Ih_kako_bih_te_ja

Premijerno izvođenje predstave u Kamernom teatru najavljeno je za subotu u 20.00 sati, dok je prva repriza predstave na programu 15. aprila u Pozorištu mladih Sarajevo

Predstava „Ih, kako bih te ja“, kojom će Jasna Ornela Bery obilježiti 40 godina glumačkog rada, premijerno će biti izvedena u subotu, 6. aprila, na sceni Kamernog teatra 55.

Režiju predstave potpisuje mladi režiser Irfan Avdić, a osim Jasne Ornele Bery, uloge tumače Vuk Marinić i Mario Drmać. Pored toga što tumači glavnu ulogu, Bery je radila i produkciju predstave.

– Jubileje su prije organizovala pozorišta, ali se zbog različitih okolnosti, prvenstvno finansijskih, to promijenilo, pa sam sama odlučila obilježiti 40 godina svoga rada. Moj sin Vuk Marinić, koji je ujedno i jedan od protagonista predstave, pomogao mi je da adaptiram i dramatiziram priču. Moja želja je bila da to bude komedija, jer u ovim teškim vremenima želim nasmijati publiku – rekla je Bery.

Dramatizaciju i adaptaciju, osim Vuka Marinića, potpisuje i Vedrana Božinović, a autori su inspiraciju pronašli u novelama Antonia Amurria, italijanskog autora.

– Iako je riječ o komediji, tekst je prilagođen da, osim što je humorističan, bude „predstava u predstavi“. Kontekstualizira stvarni život i moje viđenje majke, odnosno kako sam je ja vidio cijeli život. Iako je u predstavi malo iskarikirano, na način da je opisujem kao namćora i tabure, vjerujem da mi ona ne zamjera, zbog činjenice da se radi o komediji – izjavio je Vuk Marinić.

Premijerno izvođenje predstave u Kamernom teatru najavljeno je za subotu u 20.00 sati, dok je prva repriza predstave na programu 15. aprila u Pozorištu mladih Sarajevo.