Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijera predstave “Mona Lisa” u Centru za kulturu Sarajevo

centar_za_kulturu_sarajevo

Predstava “Mona Lisa”, za koju je dramski tekst napisao Nedžad Begović, premijerno će biti izvedena sutra u Centru za kulturu Sarajevo.

Riječ je o teatarskom projektu na kojem prvi put sarađuju bračni par reditelj Nedžad Begović i glumica Amina Begović.

Pored Amine Begović, u predstavi glumi i Senka Oruč, te njih dvije kroz likove čistačica koje rade u muzeju seciraju pitanja koja se tiču naše savremene stvarnosti.

– Ispred slike “Mona Lise”, remek djela Leonarda da Vincija, tabire teme bračnih statusa, nezaposlenosti, kuhanja i zakuhavanja, te ko je bolji Željo ili Sarajevo. Mona Lisa ih pomno sluša, smješeći se na našu stvarnost svojim jedinstvenim blagim i zavodljivim osmjehom – ističu u saopćenju organizatori.

Nedžad Begović je ocijenio da mu je bio veliki izazov prvi put se okušati u pozorištu, pogotovo postavljajući tekst koji je već režirao u formi TV drame.

– Kroz ovu komediju se bavim apsurdom po dubini, a sve to minimalističkim pozorišnim sredstvima. Zadovoljstvo mi je bilo, nakon dugogodišnjeg rada sa Aminom i Senkom na različitim projektima naći se i na pozorišnim daskama, gdje su njih dvije pokazale zavidne rezultate. Nadam se da će i publika prepoznati isto – ustvrdio je on.