Premijera predstave “Tako je govorio Lepi” 25. februara u BKC-u Tuzla

tako je govorio lepi

„Tako je govorio Lepi“ je novi autorski projekat velikog filmskog i pozorišnog glumca Harisa Burine. Poznat je po mnogobrojnim filmskim, i tv ulogama (Audicija, Tetovirano pozorište, Život radnika, Kuduz, Viza za budućnost, Nafaka, Nebo nad krajolikom, Dobro uštimani mrtvaci, Lud, zbunjen, normalan, Dobrodošli u Orient Expres i mnogim drugim ulogama). Sa predstavom „Audicija“ razgalio je čitavu bivšu Jugoslaviju, igrao u kultnoj predstavi „Tetovirano pozorište“ ASU Sarajevo, dok je za „Ptice Sarajeva“, dobio „pozorišnog Oskara“ na čuvenom festivalu u Edinburgu.

Nova predstava nastaje nakon „Ćorkana“, monodrame po tekstu Ive Andrića sa kojom je dosad igrao preko 150 puta širom BiH, regiona i Evrope. „Tako je govorio Lepi“ je komedija čije se nastajanje poklopilo sa snimanje dugometražnog igranog filma „Balada o Pišonji i Žugi“ u kojem igra ulogu Lepog, legendarnog lika iz iste pjesme. Tako je nova predstava dobila svoje ime, a u njoj se Burina krajnje zabavno i lucidno poigrava ali uvijek i dobronamjerno sa ovdašnjim mentalitetom i ljudima.

Tako će se u predstavi prepoznavati Sarajlije, Zeničani, Tuzlaci, Mostarci, Sandžaklije ali i Crnogorci, Srbi, Hrvati, Slovenci i drugi, a posebno mjesto u predstavi zauzimaju anegdote o velikim ovdašnjim muzičkih, filmskih i sportskih zvijezdama.

Koje su to zvijezde i ko su još sve likovi ove komedije koja se dugo čekala, saznat ćete ako dođete na premijeru ove predstave koja je zakazana za 25. februar ove godine od 20 sati u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

Ulaznice po cijeni od 15KM (I-X reda) i 10KM(XI – XXVI reda) možete kupiti svakoga dana na biletarnici BKC-a Tuzla, CD Shopu Sejo&Vili i u caffeu Pink Panter Stupine/Tuzla.