Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

20. decembra

Premijera predstave “To” u Mostarskom teatru mladih

eMTeeM – priprema za TO

Predstava “To” prva je od najavljene četiri premijere koje ansambl eMTeeM-a paralelno priprema. Dan nakon premijere, prva i druga repriza predstave na programu su 21. i 22. decembra

Mostarski teatar mladih (eMTeeM) premijerno će izvesti predstavu “To” u petak, 20. decembra na Memorijalnoj sceni 2532 u Mostaru, s početkom u 20 sati.

U toj duodrami, autora slovenskog pisca Roka Vilčnika, igraju Haris Habibija i Faris Količić, a član umjetničkog tima je i Sead Đulić koji se prihvatio mentorsko-redateljskog zadataka s namjerom da rad na ovoj predstavi bude istinski istraživački postupak svih članova tima, ali i ostalih članova eMTeeM-a koji redovito prisustvuju probama.

Predstava “To” prva je od najavljene četiri premijere koje ansambl eMTeeM-a paralelno priprema. Dan nakon premijere, prva i druga repriza predstave na programu su 21. i 22. decembra.

Premijera “Hiljadarka” planirana je za petak, 27. decembra, na Memorijalnoj sceni 2532 u Mostaru, s početkom u 20 sati, a radi se o tri mikrodrame autora iz Francuske Francisa Hustera, Christophea Huysmana i Bernarda da Costea, priopćeno je iz eMTeeM-a.