Sarajevo

Premijera predstave za djecu “Je li to samo san?” 1. marta

Je li to samo san

Režiser predstave Mario Drmać mišljenja je da bi predstavu trebali pogledati svi učenici iz Kantona Sarajevo jer je “veoma poučna, zabavna i interesantna”

Predstava za djecu “Je li to samo san?”, u kojoj autorica Žaneta Trišić-Bajramović na bajkovit način opisuje kako se sarajevska žičara prožima kroz historijsko-kulturni život Sarajeva, premijerno će biti izvedena 1. marta u Međunarodnom centru za djecu i omladinu “Novo Sarajevo”.

– Glumci Dina Mušanović i Adis Omerović povest će mališane na uzbudljivu “vožnju” sarajevskom žičarom na kojoj će moći saznati zanimljive priče i legende o sarajevskim mostovima, ćuprijama, sokacima, muzejima, mahalama, kulama, česmama i samoj žičari. Predstava obiluje humorom, plesom, muzikom, a u njoj će zasigurno uživati djeca i odrasli – saopćili su iz Udruženja “Medija-Art”.

Režiser predstave Mario Drmać mišljenja je da bi predstavu trebali pogledati svi učenici iz Kantona Sarajevo jer je “veoma poučna, zabavna i interesantna”.

– Žaneta Trišić – Bajramović je kroz čudnovate zgode bake i djeda, dječaka i djevojčice ponovo oživjela sarajevsku legendu. Kroz vožnju žičarom likovi u predstavi otkrivaju postoje li vile i jesu li one samo san? – kazao je Drmać.

Ova edukativna predstava realizirana je u koprodukciji Udruženja “Medija-Art” i “Mundo Mondo” te Centra za djecu i omladinu “Novo Sarajevo”, a namijenjena je djeci uzrasta od šest do 12 godina.

Nakon premijere 2. i 3. marta bit će odigrana prva i druga repriza predstave “Je li to samo san?”, koju su finansijski podržali Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Gradska uprava Grada Sarajeva.