Kultura

Sarajevo

Premijera predstave za djecu “Je li to samo san?” 1. marta

07/02/2019

Režiser predstave Mario Drmać mišljenja je da bi predstavu trebali pogledati svi učenici iz Kantona Sarajevo jer je "veoma poučna, zabavna i interesantna"

Predstava za djecu “Je li to samo san?”, u kojoj autorica Žaneta Trišić-Bajramović na bajkovit način opisuje kako se sarajevska žičara prožima kroz historijsko-kulturni život Sarajeva, premijerno će biti izvedena 1. marta u Međunarodnom centru za djecu i omladinu “Novo Sarajevo”.

– Glumci Dina Mušanović i Adis Omerović povest će mališane na uzbudljivu “vožnju” sarajevskom žičarom na kojoj će moći saznati zanimljive priče i legende o sarajevskim mostovima, ćuprijama, sokacima, muzejima, mahalama, kulama, česmama i samoj žičari. Predstava obiluje humorom, plesom, muzikom, a u njoj će zasigurno uživati djeca i odrasli – saopćili su iz Udruženja “Medija-Art”.

Režiser predstave Mario Drmać mišljenja je da bi predstavu trebali pogledati svi učenici iz Kantona Sarajevo jer je “veoma poučna, zabavna i interesantna”.

– Žaneta Trišić – Bajramović je kroz čudnovate zgode bake i djeda, dječaka i djevojčice ponovo oživjela sarajevsku legendu. Kroz vožnju žičarom likovi u predstavi otkrivaju postoje li vile i jesu li one samo san? – kazao je Drmać.

Ova edukativna predstava realizirana je u koprodukciji Udruženja “Medija-Art” i “Mundo Mondo” te Centra za djecu i omladinu “Novo Sarajevo”, a namijenjena je djeci uzrasta od šest do 12 godina.

Nakon premijere 2. i 3. marta bit će odigrana prva i druga repriza predstave “Je li to samo san?”, koju su finansijski podržali Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Gradska uprava Grada Sarajeva.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.