Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u režiji Lajle Kaikčije b

Premijera predstave “Zbogom, Kalifornijo” u Narodnom pozorištu Mostar

zk

Prva repriza predstave je već narednog dana 11. septembra, a svi oni koji ne budu u prilici doći do svojih ulaznica za navedeni termin, predstavu će moći pogledati 21. i 30. septembra od 20 sati

Premijera nove predstave Narodnog pozorišta Mostar (NPM) “Zbogom, Kalifornijo!” autorice Emine Kovačević i u režiji Lajle Kaikčije bit će održana u subotu, 10. septembra, u 20 sati, na Velikoj sceni NPM-a.

Tim povodom, u četvrtak, 8. septembra, u 10 sati u foajeu NPM-a bit će održana konferencija za medije na kojoj će se obratiti autorica Emina Kovačević, režiserka Lajla Kaikčija, direktor Narodnog pozorišta Mostar Emir Spahić, te članovi glumačke postave.

Prva repriza predstave je već narednog dana 11. septembra, a svi oni koji ne budu u prilici doći do svojih ulaznica za navedeni termin, predstavu će moći pogledati 21. i 30. septembra od 20 sati.

“Zbogom, Kalifornijo!” je mostarska predstava o odlasku i ostanku, o prošlosti i budućnosti, o ljubavi. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka, a muzički aranžman Igor Kasapović, dok u predstavi igraju Gordana Boban (k.g.)/Amela Kreso, Jasmin Krpo, Emir Spahić, Fatima Kazazić Obad, Emir Sejfić, Ajla Hamzić i Ali Kamer Aksoy (k.g.), navode iz Narodnog pozorišta Mostar.