Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijerno izvedena dječija predstava “Mravko Travko”

predstava_mravko_travki

U Pozorišu mladih u Sarajevu sinoć je premijerno izvedena predstava za djecu “Mravko Travko”, rađena u koprodukciji Instituta za muziku, teatar i multimediju i Pozorišta mladih Sarajevo.

Glavnu ulogu “Mravka Travka” je odigrao veoma talentovani mladi bh. glumac Aldin Tucić, kreirajući plemeniti lik, kao simbol dobrih vrijednosti, na koje će se djeca ugledati.

Pored Tucića, glavnu žensku ulogu princezu mrava “Mravku Plavku” je odigrala glumica Irma Alimanović Alihodžić, a publiku su posebno oduševili polaznici Instituta za muziku teatar i multimediju, koji su prošli višemjesečnu školu za muzički teatar, saopćeno je iz Instituta za muziku, teatar i multimediju (iMTM).

U ansamblu “mravotičnih mrava” igrali su: Majra Rija Subašić, Esma Mustafić, Ajša Mustafić, Harun Tabaković, Harun Kurić, Ishak Kurić, Lea Šegulić, Deniz Hodžić, Lamija Bilalbegović, Lajla Hasanović, Aiša Spahović, Tia Žigić, Lucija Tokić, Farah Bulić, Anni- Nur Demirovski, Zana Jukić, Israel Irby, Hana Demić, Kamran Karić i Lajla Nur Potogija.

Predstava za djecu ”Mravko Travko” kreirana je prema motivima priče ”Mravko Travko”, Mersihe Moćević, inače koautorice tekstova za pjesme sa dječijeg hit muzičkog albuma ”Hvala mama” bh. kantautora Latifa Moćevića a glavna tema priče u adaptaciji Riada Ljutovića, je borba protiv vršnjačkog nasilja.

Režirao je Riad Ljutović, koji potpisuje i adaptaciju teksta, scenografiju i kostim, muzičku režiju Alma Ferović Fazlić, a za vizuelni identitet predstave bila je zadužena Agencija ”Komitet” iz Sarajeva.

Radi velikog interesa publike za predstavu, mališani će je reprizno moći pogledati već 8. maja nakon čega slijede još tri reprizna igranja tokom maja i juna, saopćeno je.