Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijerno izvedena predstava “Za šta biste dali svoj život”

predstava

Predstava “Za šta biste dali svoj život” autora i redatelja Harisa Pašovića premijerno je izvedena u četvrtak navečer u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru.

U predstavi, s oko 200 likova i mnogo različitih priča, igra 30 mladih glumaca iz BiH i Srbije. Oni se kriju iza IP adresa, nije važnije ko su i gdje su od onoga što govore. Svaka individua ima pristup cjelini priče, a suvremeni pristup nadilazi tradicionalne dramaturške forme.

Projekt koji je ujedinio mlade glumce iz BiH i Srbije u ovom uzbudljivom procesu razmatra sudbine, ideje, filozofije, uvjerenja i nove tematske forme.

U predstavi igraju Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Dražen Pavlović, Peđa Marjanović, Lana Delić, Gabor Pongo, Amar Ćustović, Mina Pavlica, Mia Simonović, Katarina Bradonjić, Ema Stojanović, Dušan Vukašinović, Marko Vasiljević, Kemal Rizvanović, Miloš Lazić i Nikola Živanović.

Kostimografkinje su Irma Saje i Vanja Ciraj; scenografi Lada Maglajlić i Vedad Orahovac; dizajner zvuka Rastko Ilić, a dizajner svjetla Nikola Marinkov.

Predstava “Za šta biste dali svoj život” koprodukcijski je projekt EastWest centra Sarajevo, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Pozorišta Promena iz Novog Sada i Novosadskog pozorišta.