Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijerno predstavljen video spot hora “Sejfullah”

sejfula

U okviru manifestacije “Noći duhovnosti”, sinoć je u prepunoj Kino sali Narodnog univerziteta Konjic premijerno predstavljen novi video spot hora “Sejfullah” iz Konjica.

Prije premijere spota priređen je koncert na kojem su Sejfullahov repertoar interpretirali najljepši glasovi Konjica: Azemina Isenović, Amila Pandžo, Amina Madžak, Lamija Sokolović, Esma Sultanić, Benjamin Mujak, Lana Mustafić, Ilma Bubalo i Anida Šoljić, saopćili su organizatori.

“Zadovoljstvo nam je da je spot za ilahiju ‘Kad srce salavat donese’, urađen prema tekstu prvijencu našeg člana Elmasa Alića, koji je komponovao i muziku za njega, a kadrovi u spotu su svojevrsni presjek umjetničkih vrijednosti naše domovine. Slike koje ćete vidjeti predstavljaju najljepšu razglednicu grada Konjica i njegove okoline”, rekli su iz Sejfullaha tokom predstavljanja.

Istakli su kako je to jedinstvena prilika da iskažu posebnu zahvalnost za kontinuiranu podršku u radu, prije svega svojoj cijenjenoj publici, kao i institucijama koje ih podržavaju.