Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u petak, 18 septembra

Premijerom komedije “Čarlijeva tetka” NP Tuzla vraća se publici

np-tuzla

Direktor Narodnog pozorišta Tuzla Mirza Ćatibušić istakao je za Fenu da će to, od marta, biti prvi put da pozorište otvori vrata i za publiku

Narodno pozorište Tuzla otvorit će u petak, 18. septembra pozorišnu sezonu 2020/21 premijerom predstave “Čarlijeva tetka” autora Thomasa Brendona, za koju režiju potpisuje rediteljica iz Zagreba Nina Kleflin.

Direktor Narodnog pozorišta Tuzla Mirza Ćatibušić istakao je za Fenu da će to, od marta, biti prvi put da pozorište otvori vrata i za publiku.

– Rad na ovoj predstavi odvijao se u nekoliko faza, počeli smo sa online proba, zatim kroz rad na sceni u klasičnom smislu i veoma smo sretni što smo konačno dočekali premijeru i našu dragu publiku. Predstava je komedija u klasičnom smislu, smještena u pedesete godine prošlog stoljeća i predstavlja jednu romatičnu priču prepunu humora tipičnog za britanske dramske pisce – kazao je Ćatibušić.

Naglasio je da se tom predstavom otvara pozorišna sezona koja će biti u potpunosti usklađena sa epidemiološkim mjerama, te će po jednom izvođenju u sali sa 290 mjesta moći biti maksimalno 50 osoba.

– Planirali smo izvesti tri premijere kako bi što veći broj ljudi imao priliku pogledati predstavu – ustvrdio je Ćatibušić.

Druga i treća premijera planirane su za subotu, 19. i nedjelju, 20. septembra.

U predstavi uloge tumače: Edis Žilić, Elvis Jahić, Midhat Kušljugić, Milenko Iliktarević, Nenad Tomić, Siniša Udovičić, Remira Osmanović, Tamara Stilić Miličević, Irma Zukić, Jasmina Ibrahimović i Jasmina Dedić.