Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

narodno pozorište sarajevo

Premijeru dramske predstave “O medvjedima i ljudima” gledajte na YouTube kanalu NPS

O medvjedima i ljudima je predstava o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našima najbližima

Ulaznice za premijerno izvođenje dramske predstave „O medvjedima i ljudima“ autora i režisera Saše Anočića rasprodne su u rekordnom roku. Odlukom menadžmenta Narodnog pozorišta Sarajevo, uz podršku partnera BH Telecoma, putem live streama na Youtube kanalu NPS ljubitelji pozorišne umjetnosti moći će gledati premijeru predstave planiranu za subotu, 12. 12. 2020. godine sa početkom u 19:30 sati.

Prva repriza će biti izvedena u petak, 18. 12. 2020. godine u 19:30 sati, a ulaznice su dostupne na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo. Napominjemo publiku da se tokom predstave i za vrijeme pauze pridržavaju epidemioloških mjera (nošenje maski, držanje distanice).

O medvjedima i ljudima je predstava o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našima najbližima. Svi likovi su kroz život stekli neko „oštećenje“. To „oštećenje“ ih u pojedinim situacijama nagoni da se ponašaju poput medvjeda. Ali to ne znači da se radi o lošim ljudima. Niti da se ti parovi, ustvari, ne vole. Oni samo postaju „medvjedi“ – pri tome se misli da postaju grubi i teški svojim bližnjima. A znamo da medvjedi negdje, duboko ispod krzna, skrivaju i svoje dobro srce… Inače, ne bi svako dijete jednog medu imalo.

U predstavi igraju: Mediha Musliović, Aleksandar Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Nerman Mahmutović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović, Vedran Đekić, Isa Seksan, muzičari Sead Derviškadić i Mirza Balić.