Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Robert Budak

Preminuo 27-godišnji hrvatski glumac

Robert Budak

Robert Budak rođen je 21. marta 1992. u Zagrebu

Hrvatski glumac Robert Budak preminuo je danas u dobi od 27 godina.

Njegovo matično kazalište bilo je Zagrebačko kazalište mladih, a od njega se opraštaju prijatelji i kolege.

“Ova fotografija je iz 2014. kada smo skupa glumili na klasi na ADU. Za mjesec dana smo trebali skupa početi raditi novu predstavu u ZKM-u kojoj smo se oboje jako veselili. Danas nas je napustio dragi i beskrajno talentiran Robert Budak, iz interne zezancije zvan ‘ujače’. Previše prerano. Ujače lijepo putuj”, napisala je na Facebooku njegova kolegica Arija Rizvić.

Robert Budak rođen je 21. marta 1992. u Zagrebu. Nakon osnovne škole u Sesvetama, upisao je opću gimnaziju Tituša Brezovačkog. Studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu upisuje u septembru 2011. godine. Preddiplomski studij završava 2015. godine.

Lani je nagrađen Nagradom hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u kategoriji drame. Glumio je u predstavama “Taksimetar”, “Romeo i Giulietta” te “Mala kavana”, a publika ga je mogla vidjeti i u filmovima “S one strane”, “Escape” i “Zagreb Cappuccino”.

Manje epizodne uloge ostvario je u televizijskim serijama Stipe u gostima i Horvatovi, te je sudjelovao u različitim radio dramama, emitiranim na Trećem programu Hrvatskog radija.

Glumio je i u novoj predstavi Zagrebačkog kazališta mladih “Huddersfield”, čija je večerašnja izvedba otkazana.